DP_Test04

Flere har mulighet til å betale faktura fra legen og tannlegen i juni

Juni er måneden for utbetaling av feriepenger og skattepenger, og mange nordmenn har mer penger på konto enn ellers. Hva skal til for at dine pasienter velger å bruke av de ekstra kronene til å gjøre opp ubetalte fakturaer hos deg?

De fleste lønnsmottakere får utbetalt omtrent samme lønn og godtgjørelse hver måned. Noen måneder er det kanskje ekstra mange utgifter og lite til overs. Juni derimot, er en måned hvor de fleste lønnsmottakere har ekstra penger på kontoen sin. Vi snakker selvsagt om feriepenger og skattepenger.

Vil betale gjeld med feriepenger og skattepenger

Feriepenger er allerede på vei til lønnsmottakerne, og skatteetaten betaler også ut tilgodehavende i disse dager. En undersøkelse som SpareBank 1 gjorde i 2016 viser at 3 av 4 får igjen på skatten. Av disse vil 2 av 10 bruke skattepenger til å betale gjeld, og 1 av 10 vil betale ubetalte fakturaer. Hvordan kan du da få pasienten til å gjøre opp din faktura når han nå får mer penger?

LES OGSÅ: Vanlige grunner til at pasienten er uenig i betalingskravet fra legen

Innbetalingsgraden øker i juni

Vi som leverer innfordringstjenester jobber for at våre oppdragsgivere får mest mulig av ferie- og skattepengene til å dekke utestående krav. Vi strukturerer vår kommunikasjon og påvirkning bevisst mot utbetalingstidspunktene, og kjører høyt volum i de fleste kanaler for å forsikre oss om å nå frem.

LES OGSÅ: Er det trygt å overlate oppfølging av pasienter til et inkassobyrå?

Mange er lydhøre for å betale fakturaer og gjøre opp gjeld i en periode med større økonomisk romslighet. Selvsagt er vi i konkurranse med flotte feriereiser, gode tilbud i detaljhandelen og andre sommerfristelser, men av erfaring vet vi at innbetalingsgraden vil øke betraktelig i de neste ukene.

Hva kan du selv gjøre for å få pasienten til å betale?

Hva om du så ikke har outsourcet innfordringen? Gjør som inkassobyråene og kjør SMS-kampanjer, send brev eller e-post, bruk telefonen og eventuelt andre kanaler mot de pasienter som ligger bakpå med betalinger. Det er en stor sannsynlighet for at også dine pasienter har noen ekstra kroner til å betale gjelda si. En ekstra innsats her vil kunne gi hyggelig effekt.

LES OGSÅ: Regler for når du kan purre pasientene og hva du kan kreve i gebyr

Vinn-vinn

Det som er bra med å gjøre tiltak som dette, er at dine pasienter får lettet litt på samvittigheten, du får betalt og ryddet i reskontroen og sist, men ikke minst: Det letter kanskje kommunikasjonen mellom deg og pasienten når fakturaen er betalt.

God sommer!

Gratis guide: Pasientbetaling - spørsmål og svar

Dine Pasienter's photo

Av: Dine Pasienter

Convene og CrediCare har i over 30 år spesialisert seg på løsninger innenfor betaling, fakturering og innfordring i Helse-Norge. På bakgrunn av vår kompetanse og erfaring gir vi tips og råd til deg som er involvert i drift av en helsevirksomhet.

Om oss

DinePasienter.no er en blogg fra Melin Group, som består av selskapene Melin Medical, Melin Collectors og CrediCare. Her vil du finne artikler med tips og råd som er nyttig for deg som er involvert i drift av en helsevirksomhet. Blant temaene vi dekker er effektivitet, kundeservice, betaling, økonomi, pasienthåndtering og aktuelle systemer.

Få nye innlegg på e-post

Gratis e-bok: Selvbetjening og automatisering i helsevirksomheter

Siste innlegg

Digitalisering i rakettfart
Dette leste dere om i 2020
Vi er nå Convene