DP_Test04

Digitalisering i rakettfart

Mobilbetaling blir mer og mer populært, og er betalingsformen som økte mest i 2020. Ny teknologi er nå mer tilgjengelig og i bruk av flere og flere, forteller CTO i Convene - Frode Narheim.

Når skal et krav tapsføres eller ettergis?

Noen regninger fra deg til dine pasienter kan forbli ubetalte i løpet av et år. Du gjør derfor lurt i å vurdere om pasienter med utestående krav kommer til å gjøre opp for seg eller ikke, slik at regnskapet ditt blir riktig. Da kan du enten ettergi eller tapsføre kravet. Men når skal du gjøre hva i regnskapet ditt?

Vi er nå Convene

I 10 år har Melin Medical og Melin Collectors stått i spissen for teknologiske løsninger som forenkler hverdagen til våre kunder og forbrukere. Tiden er nå moden for å samle selskapene under en ny felles merkevare: Convene.

- Skal barn og unge betale for klinikkbesøk?

Pasienter under 18 år har en rekke aldersbestemte rettigheter i helsetjenesten, men det er ikke alltid mindreårige og foresatte er klar over dette. Her finner du svar på de vanligste spørsmålene knyttet til betaling for barn og unge.

Slik sendes en pasientfaktura

Hvordan betaler pasienter for tjenester som klinikken din tilbyr? Og vet du når og hvordan de mottar faktura?

Regnskap i en travel hverdag

Flere oppgaver og høyere arbeidskrav i helsesektoren sluker tiden du trenger for å føre regnskapet til foretaket ditt rett. Legeregnskap AS gir deg tips til bedre økonomisk kontroll ved oppgjørets time.

Møt vår nye digitale kollega på kundesenteret

Forventningene til kundeservice har endret seg betraktelig de siste årene, og forbrukernes krav til tilgjengelighet og responstid er høyere enn noen gang. For å imøtekomme forventningene og sikre en god kundeopplevelse for pasienter har vi utviklet en chatbot på hjemmesiden til Convene. 

Lytt deg klokere

Hva lytter du til når du trenger inspirasjon og et lite løft i arbeidshverdagen? Vi gir deg noen gode podkast-tips her.

Ny takst for Covid-19-konsultasjoner

Konsultasjoner med pasienter som har påvist eller mistanke om korona-smitte dekkes av staten, og skal føres på en egen Covid-19-takst.

Hvordan kreditere?

Noen ganger gjør man feil, og da er det viktig at du som behandler vet når du skal kreditere en faktura, og når du må ettergi eller tapsføre kravet.

– Finner jeg frikortet mitt på nett?

Frikortordningen er ikke alltid så lett å forstå seg på for pasienter, og mange spør deg som behandler om svar. Her finner du svar på de vanligste spørsmålene.

Delta på de viktige møtestedene

I løpet av året arrangeres flere ulike samlinger for dere som arbeider i den norske helsesektoren. Prioriterer du å delta på slike samlinger? Vi forteller deg hvorfor det kan være lurt å gjøre nettopp det.

Slik frigjør du mer administrativ tid

Hver dag bruker behandlere og helsepersonell plaster, bomull eller bandasjer som selve klinikken kjøper inn. Pasienten betaler behandler for konsultasjon og materiale, men hva skjer med oppgjøret til selve klinikken som kjøper inn materialene?

Betaler ikke pasienten? Slik er innfordringsprosessen

Selv om flesteparten av dine pasienter er flinke betalere, vil det alltid være noen som av ulike grunner ikke gjør opp for de tjenestene de har mottatt. Hva skjer dersom en faktura ikke blir betalt innen fristen?

Vi tenker sikkerhet – derfor bruker vi Digipost

Flere av våre kunder gir tilbakemelding om at pasientene deres lurer på hvorfor de får brev og fakturaer i Digipost istedenfor i postkassen sin hjemme. Trygging av personopplysninger, er en av flere grunner.

Dine pasienter er i trygge hender

Er du en av dem som ikke helt vet hvordan dine pasienter blir tatt hånd om når de har utestående faktura for dine tjenester? Vi har spesialisert oss på betalingsoppfølging av pasienter over hele landet. 

5 anbefalte artikler fra bloggåret 2017

Vi avslutter 2017 med å se litt tilbake på hva året inneholdt på bloggen. Vi har gjort et lite utvalg av artikler fra 2017 som har slått godt an, og som vi mener du bør ta en titt på om du gikk glipp av dem da de ble postet.

Så mye koster det når pasientene dine må vente

Tid har en verdi for folk flest, og i mange tilfeller er tid som kjent penger. Det gjelder også for pasientene på venteværelset. Kø og ventetid hos legen har en kostnad, både for den enkelte pasient og for samfunnet som et hele.

Digital dialog med fastlegen - hva er nytt?

Siden senhøsten 2014 har Direktoratet for e-helse, i tett samarbeid med EPJ-leverandørene, testet ut digital dialog mellom fasteleger og pasienter. I 2016 ble utprøvingen utvidet til å omfatte flere legekontorer. Hva er status og hva er nytt sommeren 2017?

Verdien av Norsk Helsenett

Noen helsevirksomheter har et noe anstrengt forhold til Norske Helsenett fordi de er pålagt å være medlemmer. Men medlemskap i Norsk Helsenett har også mange fordeler. Flere enn du muligens er klar over?

Kan flere leger anbefale trening fremfor medisiner?

Livsstil, kosthold og fysisk aktivitet er et viktig samtaletema mellom lege og pasient. Noen fastleger gjør mer enn å snakke om det, og bruker aktivitet som behandling og forebygging med overveldende positive resultater. Kan enda flere leger anbefale trening fremfor medisiner til pasientene?

3 tidstyver dere enkelt kan eliminere på legekontoret

Du kjenner deg sikkert igjen: Timene før lunsj bare «forsvinner», og alt det du hadde planlagt å få unna, har du ikke engang begynt på? Arbeidsdagen til helse- og legesekretærer er travel og krevende med mange uforutsette ting som plutselig dukker opp. Kanskje kan du kvitte deg med noen av tidstyvene?

Vanlige grunner til at pasienten er uenig i betalingskravet fra legen

Regelverket rundt egenandeler på helsetjenester er relativt godt definert. Likevel er det mange pasienter som ikke kan eller forstår reglene, og som ikke kjenner sine plikter og rettigheter når det gjelder betaling og eventuelt betalingsfritak. Vi tar for oss noen av de vanligste grunnene til at pasienter har innsigelser til betalingskrav fra legen.

Når får vi vårt første selvbetjente sykehus?

Helsevirksomheter gjør nå som "alle andre" og tar i bruk automater, digitaliserte tjenester og mobile selvbetjeningsløsninger for å effektivisere egen drift og for å tilby pasientene enkle og tidsriktige løsninger. Hva betyr denne utviklingen for oss som brukere av helsetjenester?

Unge pasienter og regler for betaling hos legen

Barn og unge har en rekke aldersbestemte rettigheter i forbindelse med bruk av helsetjenester, og det er også egne regler for kreditt og innkreving når det er snakk om unge betalere. Her er en oversikt over aldergrenser, rettigheter og betingelser knyttet til betaling  for unge og mindreårige hos legen.

Når pasienten kommer til betalingsautomaten før regningskortet er klart

Det er ikke uvanlig at pasienten er klar til å betale for konsultasjon hos lege eller på sykehus før alle opplysninger og takster har kommet med på regningskortet. Dette høres kanskje ikke ut som en stor sak, men uferdige regningskort kan faktisk føre til både kundestøy og inntektstap. 

Er det trygt å overlate oppfølging av pasienter til et inkassobyrå?

Dessverre er det fortsatt noen som lurer på om det er "trygt" å overlate betalingsoppfølging av pasienter til et inkassobyrå. Årsaken til spørsmålet har rot i gamle myter og misoppfatninger om hvordan inkassobyråer jobber. Her tar jeg et lite oppgjør med utdaterte holdninger til inkassobransjen.

Vanlige spørsmål om frikort hos lege

Frikortordningene i Norge bidrar til at alle har mulighet til å bruke den offentlige helsetjenesten. Her svarer vi på noen av de vanligste spørsmålene rundt frikort hos legen.

10 tjenester som med fordel kan automatiseres i helsevirksomheter

I de fleste lege- og helsevirksomheter finnes det et potensiale for å automatisere og digitalisere arbeidsoppgaver og tjenester. Her lister vi 10 ulike tiltak som kan frigjøre ressurser og øke servicegraden på sykehus, legekontorer og i andre helsebedrifter.

5 vanlige spørsmål om betaling for legetime

Pasienter som skal betale for legetime kan lure på så mangt. Her er fem spørsmål om pasientbetaling som både vi i CrediCare, Convene og ansatte i helsevirksomheter får ofte. Hvor mange av spørsmålene kan du svare på (før du har lest svarene)?

Andelen som betaler på betalingsautomat hos legen øker med alderen

Med innføring av ny teknologi og nye selvbetjeningsløsninger, tenker man gjerne at det er behov for egne tiltak for de eldre brukerne. Våre statistikker viser imidlertid at det er de yngre som oftere velger faktura fremfor å betale med kort på betalingsautomaten hos legen!

Slik kan legesekretæren få frigjort tid

Høyt arbeidspress, trykk på skranken og administrative oppgaver som skal gjøres løpende (bokstavelig talt)! Arbeidsdagen til helse- og legesekretærer er travel og krevende. Når alle oppgaver er viktige, hvordan kan dere da frigjøre tid til det aller viktigste - nemlig pasientene?

Er pasientsikkerheten ivaretatt på betalingsautomater?

Kan automater og integrasjoner fra eksterne tilbydere av betalingsløsninger være en risiko mot pasientsikkerheten? Vi ser nærmere på situasjoner rundt bruk av betalingsautomat i helsevirksomheter som kan utløse spørsmål om sikkerhet.

Hvordan gjøre besøket på venteværelset til en bedre opplevelse?

Mange forbinder legesenter, legevakt og sykehus med kø og mye venting. Dårlig organisering får skylden for lange opphold, og utrivelige venterom bidrar til misfornøyde brukere. Hva kan gjøres for å bedre opplevelsen på venterommet? Her ser vi på noen ulike tiltak.

Pasientsikkerhet ved outsourcing av betaling - dette bør du vite

Pasientsikkerhet har høyeste prioritet i det norske helsevesenet. Når du velger å sette ut betaling og fakturering bør du forsikre deg om at leverandøren er godkjent og følger reglene som gjelder for levering av systemer og tjenester til helse-Norge.

Om oss

DinePasienter.no er en blogg fra Convene, som består av selskapene Convene og CrediCare. Her vil du finne artikler med tips og råd som er nyttig for deg som er involvert i drift av en helsevirksomhet. Vi skriver blant annet om effektivitet, kundeservice, betaling, økonomi og pasienthåndtering.

Få nye innlegg på e-post

Gratis e-bok: Selvbetjening og automatisering i helsevirksomheter

Siste innlegg

Digitalisering i rakettfart
Dette leste dere om i 2020
Vi er nå Convene